HTML

My Computer!

Nos,ez a blog az én kalandjaimról szól.Játékok,Gameplayek stb...!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Killzone 3(PS3)

2011.01.27. 20:02 anbutobi

 

A Sony konzoljának egyik legnagyobb sikerű exkluzív FPS-szériája a Guerrilla Games által fejlesztett Killzone sorozat. Az első epizód még PlayStation 2-re jelent meg 2004 végén, mikor is a szakma a jól működő játékelemek mellett elég sok hibájára is felhívta a figyelmet. A 2009 februárjában PS3-on napvilágot látott Killzone 2-t viszont már a sajtó és a közönség is dicséretekkel halmozta el. Kétség kívül egy remekbeszabott szoftver volt, így minden FPS rajongó PlayStation tulajdonos várta a harmadik rész eljövetelét. A megjelenés már nincs is messze, február végén minden érdeklődő a kezébe veheti a hőn áhított produktumot.

Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)

Killzone 3 ott fog folytatódni, ahol az előző rész befejeződött. Ezúttal is Tomas "Sev" Sevchenkót fogjuk irányítani, az ISA hadsereg speciális alakulatának egyik tagját. A Killzone 2 végén eltettük láb alól Visarit, a Helghast Birodalom diktátorát, és társunkkal, a veterán Rico Velaquezzel az oldalunkon pontosan itt vesszük fel a történet fonalát. A vezetőjét vesztett, különböző frakciók összetűzései miatti háborús övezetté váló Helghast Birodalomból próbálunk majd menekülni, fedezékről fedezékre vívva az intenzív tűzharcokat. A játék történetére a Guerrilla munkatársai ezúttal még nagyobb figyelmet fordítottak, egy külső írót is bevontak a történeti szál egyengetésébe. Továbbá ezúttal kevesebb káromkodás lesz a dialógusokban, a némely vélemények szerint a Killzone 2-ben túlzottan trágár szóhasználat valamivel finomabb formában lesz jelen.

Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)

A játékmenetet illetően az alapok változatlanok lesznek, tehát továbbra is egy fedezékhasználatra fókuszáló lövöldözést kapunk a sokszor kemény túlerővel szemben. Itt nincs helye a poénos jeleneteknek, marcona arccal előrenyomuló markos legények a Killzone főszereplői, akik lelkiismeret-furdalás nélkül osztják a halált. A játék egyik jellegzetessége volt számomra, hogy a mozgásnak, célzásnak nagyobb realitásérzéket adtak, mint más hasonló FPS-eknél: sokkal lomhább, nehézkesebb volt a mozgás és a célzás, érezhető súlya volt a fegyvereknek. A fejlesztők a harmadik részben kicsit mozgékonyabbá teszik karakterünket, de szerencsére a realitásérzet megtartásával.

Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)

A helyszíneket tekintve nagyobb változatosságra számíthatunk, mint az előző rész városi és katonai bázis jellegű területei. Sarkvidéki terepen is gyilkolhatunk dzsungeles pálya mellett, sőt a világűrbe is eljutunk a játék végén. A gyilkoló eszközöket tekintve a szokásos fegyverek mellett a WASP nevű multi-rakétás fegyvert mutatták be a fejlesztők, amely elsődleges és másodlagos tüzelési móddal is rendelkezik. Az összecsapásokban újdonság, hogy a közelharcot továbbfejlesztették, így immár egymásba fűzhető támadások végkifejleteként szúrhatjuk ki a Helghast katonák szemét, vagy márthatjuk mellkasukba késünket. További frissítés a játékmenetben a jetpack használata, valamint több alkalommal járműves részekben is részt vehetünk (például egy helikopter rögzített gépágyúját irányítva). A jetpack inkább nagyobb ugrások kivitelezésre lesz alkalmas, mintsem a teljes szabadságot adó repkedésre.

Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)

Killzone 3 grafikája az előzetes képek, videók alapján csodás látványt nyújt. Továbbra is a hideg, komor színek dominálnak a gyönyörűen kidolgozott karakterek és a parádés effektek mellett. Ezúttal a tereptárgyak nagy része is rombolható lesz, így tovább mélyítve a realitásérzéket. A Killzone 3-ban lesz Playstation Move támogatás, sőt a 3D-s megjelenítést is élvezhetik azok, akik rendelkeznek erre alkalmas 3D-s televízióval.

Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)

A multiplayer szintén nagy szerepet kap: a kompetitív multi módok mellett osztott képernyős kooperatív támogatás is jelen lesz a programban. A multiban természetesen a trendeknek megfelelően több karakterosztályból választhatunk, valamint a fejlődés is jelen lesz, újonnan megszerezhető képességekkel.

Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)

Guerrilla Games tehát láthatóan nagyon komolyan vette a munkát, az előzetes információk alapján a harmadik Killzone játék még magasabb szintre emelheti a sikeres szériát. Szebb grafika, változatosabb terepek, kibővített játéklehetőségek fogják még erősebbé tenni az előző két rész által lefektetett biztos alapokat. Aki rendelkezik PlayStation 3 konzollal, és kicsit is vonzódik az FPS műfajhoz, annak mindenképpen ajánlott lesz kipróbálnia a Killzone 3-at!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mycomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr22618998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása