HTML

Trapped Dead

2011.01.28. 20:33 anbutobi

 Kétségtelen, hogy a zombik sokadik virágkorukat élik, s nem csak a mozikat lepték el ismét, de számítógépeinket sem kímélik. Manapság már nem Call of Duty a Call of Duty zombihent nélkül, az élőholtakkal valóságshow-kat forgatnak Dead Risingcímmel, sőt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a zombik már a kertben vannak, ahonnan csak napraforgóval lehet kitessékelni őket.

A német illetőségű Crenetic fejlesztői szerint mindez nem volt még elég, ezért nekiláttak elkészíteni a saját zombi-apokalipszisüket.

Trapped Dead
 
Trapped Dead
 
Trapped Dead

A srácok valószínűleg a '80-as évek horrorfilmjein nőhettek fel, legalábbis a játék története ezt sugallja. Adott a szokásos amerikai kisváros – Hedge Hill – valahol Kansas környékén, ahol az emberek tudtukon kívül génmanipulált kukoricát esznek, amitől előbb halottá, majd nem sokkal később halva járóvá válnak. Hedge Hill lakói nagy kukoricafogyasztók, így hamarosan az egész várost ellepik a bamba tekintetű élőholtak. Csupán néhány túlélő marad – valószínűleg ők sült szalonnát reggeliznek kukoricapehely helyett –, akiknek feltett szándéka ép bőrrel kijutni a városból. Az Oscar-gyanús történetet képregényszerű formában ismerhetjük meg, ami érdekes megoldásnak ígérkezik. Legalábbis Max Payne-nek egyszer már bejött.

Trapped Dead egy 3D-izometrikus nézetű taktikai túlélő játék. A készítőket leginkább a Commandos és a Desperados inspirálta. Az ígéretek szerint hét játszható karaktert kapunk, akik mind saját múlttal, személyiséggel és természetesen egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek. Így szerencsénk lesz a helyi seriffhez, egy csinos újságírónőhöz, a város fegyverboltját vezető veterán katonához, a helyi bőrdzsekis vagányhoz, az izomkolosszus jómunkásemberhez, vagy éppen a kerekes székes professzorhoz. Magyarán a zombifilmekből ismert összes kötelező szereplő jelen lesz.

Trapped Dead
 
Trapped Dead
 
Trapped Dead

Menekülésünk során szinte az egész várost bejárjuk majd, eljuthatunk a bevásárlóközpontba – mert az minden amerikai porfészekben van –, a börtönbe és a roncstelepre, de időnk nagy részét az utcán fogjuk tölteni. A fejlesztők igyekeztek minden helyszínt a lehető legrészletesebben lemodellezni, és ha élettel nem is töltik meg őket, minden bizonnyal holtakkal igen. Apropó holtak. Ellenfeleink intelligensek lesznek, mert a zombiknál manapság az a trendi. Idejük nagy részében csapatokba verődve kószálnak az utcákon, falatoznak az ott heverő holttestekből, de ha észrevesznek minket, nem restek belőlünk elkészíteni az aznapi háromfogásos menüt. Harc helyett megpróbálhatunk majd elosonni mellettük (feltéve, hogy még nem vettek észre), de vigyázni kell, mert ha zajt csapunk, az odavonzza a környéken portyázó ellent.

Útközben mindenfelé elszórt felszereléseket, fegyvereket és muníciót gyűjtögethetünk, melyekből akár csapdákat is állíthatunk majd. Fegyverek tekintetében pedig minden megtalálható lesz, ami egy ilyen kisvárosban előfordulhat: láncfűrész, baseballütő, pisztolyok, puskák, kardok, gránátok. Szóval csak a szokásos vadászkellékek.

Trapped Dead
 
Trapped Dead
 
Trapped Dead

A játékból készítettek egy böngészőben játszható demót (a Crenetic az elmúlt tíz évet ugyanis többnyire flash játékok készítésével töltötte), melyben három karakterrel kell keresztülverekednünk magunkat négy-öt utcán.
Érdekes koncepciónak tűnik a Trapped Dead, mely német nyelvterületen már tavaly megjelent, angol változatát pedig az idei első negyedévre ígérik. Kooperatív módra is számíthatunk ráadásul benne, tehát akár a cimborákkal összeállva is vérszegény diétára kényszeríthetjük a rosszarcú holtakat.

Szólj hozzá!

Killzone 3(PS3)

2011.01.27. 20:02 anbutobi

 

A Sony konzoljának egyik legnagyobb sikerű exkluzív FPS-szériája a Guerrilla Games által fejlesztett Killzone sorozat. Az első epizód még PlayStation 2-re jelent meg 2004 végén, mikor is a szakma a jól működő játékelemek mellett elég sok hibájára is felhívta a figyelmet. A 2009 februárjában PS3-on napvilágot látott Killzone 2-t viszont már a sajtó és a közönség is dicséretekkel halmozta el. Kétség kívül egy remekbeszabott szoftver volt, így minden FPS rajongó PlayStation tulajdonos várta a harmadik rész eljövetelét. A megjelenés már nincs is messze, február végén minden érdeklődő a kezébe veheti a hőn áhított produktumot.

Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)

Killzone 3 ott fog folytatódni, ahol az előző rész befejeződött. Ezúttal is Tomas "Sev" Sevchenkót fogjuk irányítani, az ISA hadsereg speciális alakulatának egyik tagját. A Killzone 2 végén eltettük láb alól Visarit, a Helghast Birodalom diktátorát, és társunkkal, a veterán Rico Velaquezzel az oldalunkon pontosan itt vesszük fel a történet fonalát. A vezetőjét vesztett, különböző frakciók összetűzései miatti háborús övezetté váló Helghast Birodalomból próbálunk majd menekülni, fedezékről fedezékre vívva az intenzív tűzharcokat. A játék történetére a Guerrilla munkatársai ezúttal még nagyobb figyelmet fordítottak, egy külső írót is bevontak a történeti szál egyengetésébe. Továbbá ezúttal kevesebb káromkodás lesz a dialógusokban, a némely vélemények szerint a Killzone 2-ben túlzottan trágár szóhasználat valamivel finomabb formában lesz jelen.

Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)

A játékmenetet illetően az alapok változatlanok lesznek, tehát továbbra is egy fedezékhasználatra fókuszáló lövöldözést kapunk a sokszor kemény túlerővel szemben. Itt nincs helye a poénos jeleneteknek, marcona arccal előrenyomuló markos legények a Killzone főszereplői, akik lelkiismeret-furdalás nélkül osztják a halált. A játék egyik jellegzetessége volt számomra, hogy a mozgásnak, célzásnak nagyobb realitásérzéket adtak, mint más hasonló FPS-eknél: sokkal lomhább, nehézkesebb volt a mozgás és a célzás, érezhető súlya volt a fegyvereknek. A fejlesztők a harmadik részben kicsit mozgékonyabbá teszik karakterünket, de szerencsére a realitásérzet megtartásával.

Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)

A helyszíneket tekintve nagyobb változatosságra számíthatunk, mint az előző rész városi és katonai bázis jellegű területei. Sarkvidéki terepen is gyilkolhatunk dzsungeles pálya mellett, sőt a világűrbe is eljutunk a játék végén. A gyilkoló eszközöket tekintve a szokásos fegyverek mellett a WASP nevű multi-rakétás fegyvert mutatták be a fejlesztők, amely elsődleges és másodlagos tüzelési móddal is rendelkezik. Az összecsapásokban újdonság, hogy a közelharcot továbbfejlesztették, így immár egymásba fűzhető támadások végkifejleteként szúrhatjuk ki a Helghast katonák szemét, vagy márthatjuk mellkasukba késünket. További frissítés a játékmenetben a jetpack használata, valamint több alkalommal járműves részekben is részt vehetünk (például egy helikopter rögzített gépágyúját irányítva). A jetpack inkább nagyobb ugrások kivitelezésre lesz alkalmas, mintsem a teljes szabadságot adó repkedésre.

Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)

Killzone 3 grafikája az előzetes képek, videók alapján csodás látványt nyújt. Továbbra is a hideg, komor színek dominálnak a gyönyörűen kidolgozott karakterek és a parádés effektek mellett. Ezúttal a tereptárgyak nagy része is rombolható lesz, így tovább mélyítve a realitásérzéket. A Killzone 3-ban lesz Playstation Move támogatás, sőt a 3D-s megjelenítést is élvezhetik azok, akik rendelkeznek erre alkalmas 3D-s televízióval.

Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)

A multiplayer szintén nagy szerepet kap: a kompetitív multi módok mellett osztott képernyős kooperatív támogatás is jelen lesz a programban. A multiban természetesen a trendeknek megfelelően több karakterosztályból választhatunk, valamint a fejlődés is jelen lesz, újonnan megszerezhető képességekkel.

Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)
 
Killzone 3 (PS3)

Guerrilla Games tehát láthatóan nagyon komolyan vette a munkát, az előzetes információk alapján a harmadik Killzone játék még magasabb szintre emelheti a sikeres szériát. Szebb grafika, változatosabb terepek, kibővített játéklehetőségek fogják még erősebbé tenni az előző két rész által lefektetett biztos alapokat. Aki rendelkezik PlayStation 3 konzollal, és kicsit is vonzódik az FPS műfajhoz, annak mindenképpen ajánlott lesz kipróbálnia a Killzone 3-at!

 

 

Szólj hozzá!

Sziasztok!

2011.01.27. 14:29 anbutobi

 Sziasztok!

Megalakult a "MYCOMPUTER" blogom itt olyan dolgok lesznek mint például:

Hírek a játékokról

Az én kalandjaimról

És az én játékaimról!

Üdv:Krisztián

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása